Home Well Being Το σπίτι μαρτυρά τα ψυχολογικά προβλήματα!

Το σπίτι μαρτυρά τα ψυχολογικά προβλήματα!

by GSTQ

Τα ψυχολογικά προβλήματα μπορούν να αποκαλυφθούν από ένα ακατάστατο σπίτι, από μια συνήθεια.Και αυτό γιατί η καθαριότητα του σπιτιού  θεωρείται μια προσωπική ιδιορρυθμία.Μάλιστα επισημαίνουν ότι αποκαλύπτει πολλά για ένα άτομο ο τρόπος που πλένει τα πιάτα ή αποθηκεύει τα ρούχα του.Μερικές από τις πιο δημοφιλείς καθημερινές συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι,αποκαλύπτουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα.

Ακατάστατη ντουλάπα:Εκ πρώτης όψεως το διαμέρισμα ή το δωμάτιό τους μπορεί να φαίνεται τέλειο:καθαρό πάτωμα,τακτοποιημένη βιβλιοθήκη.Μόλις ρίξετε μια ματιά μέσα σε ένα συρτάρι ή σε ένα ράφι, μπορεί να ανακαλύψετε από παλιές πιστωτικές κάρτες μέχρι και τσαλακωμένα ρούχα!Το πώς φαίνεται “κάτι” μέσα στο σπίτι, είναι σημαντικό για όλους μας, ακόμα περισσότερο για εκείνους τους ανθρώπους με δραματική προσωπικότητα.Αγαπούν να δείχνουν την καλύτερη πλευρά του εαυτού τους και κάνουν πολλά πράγματα κυρίως για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.Είναι πιο εύκολο να κρύψουν όλα τα άχρηστα πράγματα αντί να τα ξεφορτωθούν.

Ακατάστατο γραφείο:Το γραφείο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο σπίτι από την άποψη της ψυχολογίας.Μερικοί άνθρωποι ταξινομούν τα πάντα,ενώ άλλοι ανακατεύουν τα πάντα!Όλα τα χαρτιά,στυλό,μολύβια και υπολογιστές,είναι αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο και καλύπτονται από σκόνη.Αυτό μπορεί να υποδηλώνει υψηλή αυτοεκτίμηση και ανωριμότητα. Ακόμα κι αν το γραφείο σας είναι ακατάστατο,μπορείτε ακόμα να εργάζεστε ενεργά εκεί.Να βρίσκετε εύκολα ό,τι χρειάζεστε.Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Πολύ συχνά, ένα ακατάστατο γραφείο είναι ένας δείκτης μιας δημιουργικής και εφευρετικής προσωπικότητας.

Ψυχολογικά προβλήματα και γεμάτο καλάθι απλύτων: Η αναβλητικότητα είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίσουν. Συχνά συμβαίνει στα καθημερινά μας καθήκοντα,και χρησιμοποιούμε δικαιολογίες όπως“δεν έχω χρόνο τώρα”,“είμαι κουρασμένος”,ή “θα το κάνω αύριο”.Αν έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες φορές καθυστερείτε ή δεν έχετε όρεξη, προσπαθήστε να ξεκινήσετε με μικρά πράγματα.Πλύνετε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό.Βγάζετε τα σκουπίδια κάθε μέρα – αυτό αποτελεί την υγιή συνήθεια να κάνετε τα πάντα στο σωστό χρόνο.Θα χρειαστείτε αυτή τη συνήθεια σε πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής σας.Όπως η εργασία ή οι σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους.

Ψυχολογικά προβλήματα και γεμάτος νεροχύτης:Η κουζίνα πρέπει να είναι το πιο καθαρό σημείο στο σπίτι γιατί εδώ τρώμε και μαγειρεύουμε.Οι λεκέδες στα πιάτα,τα υπολείμματα φαγητού,οι κηλίδες του καφέ ή του τσαγιού στις κούπες, όλα αυτά δεν κάνουν απλώς την κουζίνα να φαίνεται βρώμικη,μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.Ακόμα και οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η καθαριότητα προσπαθούν να κρατήσουν την κουζίνα καθαρή μόνο και μόνο για να είναι ασφαλείς.Ωστόσο,υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα με μια βρώμικη κουζίνα. Και μερικές φορές το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τεμπελιά. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι η σπάνια καθαριότητα του σπιτιού είναι ένα από τα σημάδια της κατάθλιψης. Οι άνθρωποι απλά δεν έχουν την ενέργεια να κρατήσουν το σπίτι τους καθαρό,δεν αισθάνονται ότι είναι σημαντικό και πολύ πιθανό δεν εκτιμούν αρκετά τον εαυτό τους. Δεν νομίζουν ότι αξίζουν να ζουν σε ένα καθαρό μέρος.

Βρώμικη τουαλέτα:Οι διαφημίσεις των σαμπουάν συνήθως δείχνουν το μπάνιο ως το μέρος όπου μπορείτε να ξεχάσετε όλα τα προβλήματά σας και να χαλαρώσετε εντελώς. Και είναι αλήθεια: ένα ζεστό μπάνιο έχει τεράστια επίδραση στον τρόπο που αισθανόμαστε. Οι διαφορετικές μυρωδιές μπορούν να μας ξυπνήσουν, ενώ τα άλατα και τα αιθέρια έλαια μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση του δέρματός μας και τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων μας. Μια ματιά στο μπάνιο είναι αρκετή για να καταλάβουμε πόσο νοιάζεται ο ιδιοκτήτης όχι μόνο για το σώμα του, αλλά και για την ψυχική του διάθεση. Ένα καθαρό μπάνιο αποτελεί ένδειξη ότι χρησιμοποιείται τακτικά. Αφρόλουτρα, αρωματικά έλαια, οδοντόκρεμα υψηλής ποιότητας, κρέμες προσώπου και λοσιόν σώματος, όλα αυτά σημαίνουν ότι αυτό το άτομο νοιάζεται για τον εαυτό του. Αν το μόνο πράγμα στο μπάνιο είναι ένα ξυραφάκι ή ένα κομμάτι σαπουνιού, δεν σημαίνει ότι το άτομο είναι καταθλιπτικό. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο έχει πραγματικά άγχος και δεν έχει πολύ χρόνο να νοιαστεί για το πώς φαίνεται.

You may also like