Home Well Being 12 χαρακτηριστικά που έχει η σπανιότερη προσωπικότητα του πλανήτη!

12 χαρακτηριστικά που έχει η σπανιότερη προσωπικότητα του πλανήτη!

by GSTQ

Οι ανθρώπινες προσωπικότητες σύμφωνα με τον Ελβετό ψυχίατρο – ψυχαναλυτή Karl Jung, χαρακτηρίζονται από την προτίμηση της γενικότερης στάσης τους: εξωστρεφείς ή εσωστρεφείς,αισθητικές ή διαισθητικές,συναισθηματικές ή λογικές,κριτικές ή αντιληπτικές.Από αυτές τις 4 διχοτομήσεις όλες οι πιθανές μεταλλάξεις των προτιμήσεων παράγουν 16 διαφορετικές προσωπικότητες που είναι προσδιορισμένες από ένα ακρωνύμιο 4 γραμμάτων που ανταποκρίνεται στον συνδυασμό αυτών των προτιμήσεων. Επομένως η προσωπικότητα ΕΔΑΚ που σημαίνει Εσωστρεφής,Διαισθητικός,Αισθητικός και Κριτικός είναι μια από τις πιο σπάνιες.Σε μια τάξη με μαθητές, θα παρατηρήσετε τους 1-2 που κάθονται ήσυχα σε μια γωνιά παρατηρώντας ευχάριστα όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους χωρίς να αλληλεπιδρούν με τους άλλους.Ακριβώς γι’αυτή την προσωπικότητα μιλάμε! Αυτά τα παιδιά δεν είναι ντροπαλά, απλώς είναι εσωστρεφή. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας.Για να ανακαλύψετε αν ανήκετε στην σπανιότερη προσωπικότητα του κόσμου εδώ υπάρχουν 12 χαρακτηριστικά που όλοι οι ΕΔΑΚ έχουν.

1.Συγκεντρώνονται στο να πετύχουν αυτά που έχουν σημασία:Αυτά τα άτομα πάντα βλέπουν την μεγαλύτερη εικόνα.Εστιάζουν μόνο σε αυτό που έχει σημασία και δεν επηρεάζονται από τις κοινοτοπίες γύρω τους.Οποιαδήποτε πρόκληση και αν εμφανιστεί στον δρόμο τους,την διαχειρίζονται με αυτοπεποίθηση.Αν τα σχέδια τους δεν γίνουν έτσι όπως τα θέλουν,μπορούν να βρουν νέους τρόπους για να τα πραγματοποιήσουν.

2.Είναι συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι:Δουλεύουν πολύ σκληρά όχι μόνο από υποχρέωση, αλλά βεβαιώνονται ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ότι και αν τους ανατεθεί.Έχουν στόχους και δουλεύουν σκληρά για να τους πετύχουν.

3.Είναι εξαιρετικά διαισθητικοί και μπορούν να αισθανθούν τι πρόκειται να συμβεί:Έχουν πολύ ανεπτυγμένη την διαίσθηση τους επειδή είναι φυσικά πιο συνδεδεμένοι μαζί της. Όταν αισθάνονται πως κάτι δεν πάει καλά, γρήγορα δρουν με βάση το ένστικτο,ξέροντας ότι σπάνια κάνει λάθος.Η διαίσθηση τους είναι τόσο δυνατή που νιώθουν ότι κάτι θα συμβεί στη ζωή τους είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό.

4.Είναι ανήσυχοι αναζητητές της αλήθειας:Η παραδοσιακή γνώση ποτέ δεν τους ικανοποιεί.Είναι ανήσυχοι αναζητητές της αλήθειας και βρίσκουν ένα δικό τους τρόπο για να μάθουν τα μυστικά του σύμπαντος.Το Σύμπαν τους γοητεύει τόσο πολύ καθώς είναι γεμάτο από αφάνταστα μυστήρια.

5.Έχουν λίγους, επιλεγμένους φίλους: Επιλέγουν τους φίλους τους προσεκτικά. Δεν θα τους βρείτε να τριγυρίζουν,αλλά να είναι με επιλεκτικούς φίλους που μοιράζονται τις αξίες και σέβονται τον προσωπικό χρόνο. Δεν βγαίνουν με μεγάλη παρέα,αντιθέτως προτιμούν να μείνουν σπίτι και να είναι μόνοι. Γι αυτό δεν έχουν πολλούς φίλους, αλλά λίγους και κοντινούς.

6.Είναι ενσυναισθητικοί:Είναι γνήσιοι και ευαίσθητοι.Είναι γενναιόδωροι και τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους.Νιώθουν τα αισθήματα των άλλων,ίσως κάποιες φορές αποστραγγλιζονται συναισθηματικά αν μιλήσουν με πολλά άτομα. Αν το κάνουν,χρειάζονται λίγο χρόνο για να επαναφορτιστούν.

7.”Διαβάζουν” τους άλλους εύκολα: Με το δώρο της ενσυναίσθησης, μπορούν να διαβάσουν το μυαλό των άλλων μέσω των συναισθημάτων του.Καταλαβαίνουν όταν κάποιος τους λέει ψέματα ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορεί να κρύψει τις προθέσεις του.Αυτό τους βοηθά να προστατευτούν από τους ανθρώπους που έχουν κακούς σκοπούς και θέλουν να τους βλάψουν.Αποφεύγουν αυτά τα άτομα πριν καν σκεφτούν να τους πληγώσουν.

8.Αγαπούν το να είναι μόνοι τους: Ο προσωπικός χρόνος είναι σημαντικός γι’αυτούς.Θέλουν να είναι μόνοι τους για να σκεφτούν τα πράγματα και να επαναφορτιστούν.Έχουν έναν δικό τους κόσμο να εξερευνήσουν κι έτσι το να είναι μόνοι τους δεν είναι βαρετό όπως υποθέτουν οι άλλοι.Δεν νιώθουν άβολα να βγουν μια βόλτα μόνοι στον δρόμο ή να φάνε σε ένα εστιατόριο.Προτιμούν να είναι μόνοι από το να βρίσκονται με άτομα που δεν νιώθουν άνετα μαζί τους.

9.Είναι απρόβλεπτοι:Αν υπάρχουν άνθρωποι που η διάθεση τους αλλάζει με ένα χτύπημα των δαχτύλων,τότε είναι αυτοί.Τη μια στιγμή είναι μελαγχολικοί και την επόμενη είναι εύθυμοι.Είναι τόσο απρόβλεπτοι, που δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα συμβεί μετά. Μπορούν να φτάσουν από το ένα στο άλλο άκρο πριν οι άλλοι αξιολογήσουν το πώς νιώθουν.

10.Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό:Μόλις πουν ότι θα κάνουν κάτι,θα το κάνουν σχεδόν τέλεια. Το να μην κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, είναι σαν μην κάνουν τίποτα. Είναι αυτοί που δίνουν σημασία στην ποιότητα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψουν όλο τον χρόνο τους γι’αυτή.

11.Οι ικανότητες τους στο να λύνουν τα προβλήματα είναι αξιοθαύμαστες:Το να λύνουν τα προβλήματα τους βγαίνει αυθόρμητα.Η ικανότητα τους να βλέπουν τα πράγματα με κάθε λεπτομέρεια και από κάθε γωνία τους βοηθά να καταλάβουν τι είναι λάθος και πώς να το ξεπεράσουν.Και,σπάνια κάνουν λάθος.

12.Λατρεύουν να “γράφουν”:Δεν μπορούν να περάσουν την ζωή τους χωρίς να εκφράσουν τις σκέψεις και την δημιουργικότητα τους.Αλλά αφού δεν τους αρέσει να μιλούν πολύ,απελευθερώνουν την εσωτερική ιδιοφυία τους μέσω της συγγραφής. Όσο περισσότερο εκφράζονται, τόσο πιο ήρεμοι νιώθουν.

 

 

You may also like