Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ένα μπάνιο μέσα στην ημέρα. Άλλοι κάνουν ντους το πρωί πριν τη δουλειά, άλλοι μετά το γυμναστήριο ενώ πολλοί προτιμούν να κάνουν ένα χαλαρωτικό μπάνιο το βράδυ μετά τη δουλειά. Αμερικανοί ερευνητές αποκαλύπτουν ότι κάνουμε λάθος! Όπως εξηγούν, το να κάνεις μπάνιο σε καθημερινή βάση (ειδικότερα με καυτό νερό) μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην επιδερμίδα μας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το καθημερινό μπάνιο κάνει την επιδερμίδα πιο ξηρή, ευαίσθητη και απομακρύνει από το δέρμα όχι μόνο τη βρωμιά αλλά και κάποια καλά βακτήρια που συγκρατούν την ελαστικότητα και βοηθούν στην ανάπλαση του. Και εξηγούν: “Οι νέοι γονείς το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι ότι δεν πρέπει να πλένουν τα μωράκια τους καθημερινά. Υπάρχουν ορισμένα φυσικά βακτήρια στην επιδερμίδα που όσο περνάνε τα χρόνια την κάνουν πιο ανθεκτική σε δερματικές παθήσεις αλλά και αλλεργίες και δεν πρέπει να απομακρύνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”.
Κάθε πότε τελικά πρέπει να κάνουμε μπάνιο; Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ιδανικά το μπάνιο πρέπει να γίνεται ανά 2-3 ημέρες. Αν είσαι βέβαια μανιακή με την καθαριότητα της επιδερμίδας σου, μπορείς σε καθημερινή βάση να πλένεις το σώμα σου με μια υγρή πετσέτα και σαπούνι για να αφαιρείς τις κακές οσμές και τα βακτήρια, από τα σημεία που συσσωρεύονται.
Τα δώρα της φύσης!
Αλόη (για πρόσωπο,μαλλιά και σώμα) – Πανάρχαιο γιατροσόφι, γνωστή και ως το “φυτό της αθανασίας”.
Μέλι και κερήθρα (για πρόσωπο, μαλλιά και σώμα) – Θρεπτικά και γευστικά, αλλά παράλληλα ιαματικά, επουλωτικά και αποτελεσματικά καλλυντικά.
Αλάτι (σπιτικό scrub σώματος) – Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισσοροπημένης διατροφής. Η φύση μας προσφέρει απλόχερα τα δώρα της που χαρίζουν υγείας, ευεξίας και ομορφιάς.
Αρωματικό δεντρολίβανο (σε έλαιο, λίγες σταγόνες μέσα σην μπανιέρα αρκούν ή ρόφημα μετά από κάθε βραδυνό μπάνιο) – Μοναδικό τονωτικό της μνήμης, ενώ θεωρείται και “κλειδί” της μακροζωϊας. Απλά απολαύστε τα!