Μεγάλωσε με δύο γονείς που της διάβαζαν παραμύθια με ζωάκια…Ονειρευόταν να γίνει μια σπουδαία μπαλαρίνα,αλλά στα 16 γνωρίζει τον Roger Vadim και τον παντρεύεται επειδή απείλησε τους γονείς της ότι θα βάλει το κεφάλι της μέσα στον καυτό φούρνο. Οι pouent είναι παρελθόν και εκείνη εξελίσσεται από στάρλετ σε εθνική σταρ της Γαλλίας. Γίνεται θεσμός, ανήκει σε όλους και είναι το πιο πολυφωτογραφημένο πρόσωπο της εποχής. Τέσσερις γάμοι, εραστές και ερωμένες, ένα παιδί που δεν επιθύμησε και δεν δέθηκε ποτέ μαζί του. “Ουδέποτε πίστεψα ποτέ σε δεσμούς αίματος” θα παραδεχτεί αργότερα. Το 1968 ο Charle de Gaulle δηλώνει πως η Brigitte Bardot φέρνει στην χώρα τόσο συνάλλαγμα όσο και η αυτοβιομηχανία Renault.

Τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας ανάμεσα σε 48 ταινίες και 80 τραγούδια, και η B.B. στα 40 της απορρίπτει για πάντα οποιαδήποτε καλλιτεχνική δραστηριότητα.Είναι η ώρα που η ζωή της ανήκει και θέτει τους δικούς της όρους. Εκεί στην Madrague, στην βίλα της στο Saint Tropez φτιάχνει την δική της φάρμα. Βγάζει σε δημοπρασία όλα της τα περιουσιακά στοιχεία,από κινηματογραφικά κοστούμια και κοσμήματα, μέχρι έργα τέχνης και ακριβά έπιπλα εποχής. Δημιουργεί το ίδρυμα “Brigitte Bardot” για την προστασία των ζώων και αρχίζει να μάχεται για εκείνα. Συγκρούεται με Ιάπωνες για το κυνήγι δελφινιών και φαλαινών, με Καναδούς για τις γούνες, με Ρώσους για τις κυνομαχίες, με Αμερικανούς για τις συνθήκες θανάτωσης των ζώων σε σφαγεία, για το κυνήγι ελεφάντων, με Ρουμάνους για την θανάτωση των αδέσποτων. Εναντιώνεται σε κάθε μορφής τσίρκο και ζωολογικούς κήπους. Γίνεται ένθερμη ακτιβίστρια, και αφιερώνει την ζωή, την αγάπη και την εμπειρία της στα ζώα. Κατηγορείται για ρατσιστικές αντιλήψεις. Η ίδια αρνείται τα πάντα και δηλώνει φιλόζωη.

Σήμερα γιορτάζει τα 84 της χρόνια! Έχει αρθρίτιδα,δεν μπορεί να περπατήσει καλά, δεν κολυμπάει αλλά όπως δήλωσε πρόσφατα “Είμαι τυχερή όταν βλέπω πόσο υποφέρουν τα ζώα στον πλανήτη. Τότε σκέφτομαι πως δεν έχω λόγο να παραπονιέμαι για τίποτα” Και καμμιά φορά φοράει ακόμα λουλούδια στα μαλλιά της, για να θυμάται πως η B.B. είναι ακόμα εδώ.