Home EscapesWorld Trips Ρώμη, μια ιστορία 3000 χρόνων στριμωγμένη σε μια πόλη!

Ρώμη, μια ιστορία 3000 χρόνων στριμωγμένη σε μια πόλη!

by GSTQ

Όταν η Anita Ekberg συναντούσε βρεγμένη και μεθυσμένη στην ταινία “La Dolce Vita” στα νερά της Fontana Di Trevi τον Marcello Mastroianni, πιθανότατα δεν είχε φανταστεί πως θα ήταν μια σκηνή χαραγμένη βαθιά στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Με εκείνη την ερωτική αφέλειά της  να τον καλεί να την ακολουθήσει σαν σειρήνα!Η μαγεία της σκηνής ήταν διπλή, η ομορφιά της από την μία και η αποκάλυψη της Fontana Di Trevi από την άλλη, που από κοντά νιώθεις πως σε ηρεμεί, σε χαλαρώνει, σου χαρίζεται…και είναι μόνο ένα σημείο στο κέντρο της Ρώμης.

Από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζεις, το μυαλό σου φωτίζεται με σκηνές βγαλμένες από ταινία εποχής.Είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο, είναι το μέρος εκείνο στον κόσμο  όπου υπάρχει η πιο εμφανής επικάλυψη ιστορικών εποχών και πολιτισμών, με δεκάδες επιρροές που υπάρχουν ακόμη απτές, πολλές από αυτές και ολόκληρες. Είναι μια πόλη μοναδική, πίσω από κάθε σπιθαμή της, πίσω από τα τείχη της κρύβει μια κολοσσιαία ιστορία. Σε αυτά τα 1285 τετραγωνικά χιλιόμετρα,  συνυπήρξαν και άφησαν δείγματα όλα τα ιστορικά μονοπάτια της από την στιγμή που γεννήθηκε ως πόλη μέχρι σήμερα.

Μπορείς να διαλέξεις, να δεις, να αγγίξεις και να αναπνεύσεις την Προ-ρωμαϊκή Ρώμη, την Ρώμη της αυτοκρατορίας, την παπική Ρώμη, την  μοντέρνα Ρώμη, την Ρώμη του φασισμού, την Ρώμη της ανοικοδόμησης, των χριστιανών ακόμη και των πρώτων χριστιανών, των ορθοδόξων… Όλη η ιστορία ξετυλίγεται ανέπαφη  από το 1000 π.Χ. μέχρι σήμερα!

Στην Bίλλα Μποργκέζε μπορείς να περπατήσεις ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωί, να μαγευτείς από τα πολύχρωμα λουλούδια, να ξεδιψάσεις στις δεκάδες κρήνες, να θαυμάσεις τις προτομές των σπουδαίων ιταλών επιφανών προσώπων και να καταλήξεις να πιεις τον καφέ σου στην Piazza Del Popolo, χαζεύοντας τις κοπέλες με τα Eccentric ρούχα της Ιταλικής Fashion Aισθητικής.

Από την Piazza Del Popollo ξεκινάει ο σπουδαιότερος εμπορικός δρόμος σήμερα,η Via Del Corso που τέμνει από βορρά προς Νότο την πόλη σε μια απόσταση 1,5 χιλιομέτρων και καταλήγει στην Piazza Venezia.Βιτρίνες με τους σπουδαιότερους Iταλικούς οίκους τραβούν το βλέμμα σου και τον ενθουσιασμό σου, παράλληλα με το ορθόδοξο στοιχείο που είναι εμφανές από τις Μπαρόκ εκκλησίες του 16ου αιώνα την Santa Maria Dei Miracoli και  Santa Maria In Montesanto.Η παπική Ρώμη είναι ένα κομμάτι που δεν πρέπει να σε αφήσει αδιάφορο.Το Βατικανό δεσπόζει, κυριαρχεί και μαγεύει.Αξίζει να δεις τον ενθουσιασμό των πιστών στην κυριακάτικη ομιλία του Πάπα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, να μπεις στην εκκλησία του Βατικανού,να επισκεφθείς την Capella Sistina και να αναφωνήσεις με τον ξακουστό διάκοσμο του Μιχαήλ Άγγελου.

Φυσικά το Αμφιθέατρο των Φλαβίων ή αλλιώς Κολοσσαίο είναι μια εποχή και μια ιστορία από μόνο του.Πριν μπεις στην χρονομηχανή του και φανταστείς πως γινόντουσαν οι μονομαχίες σχεδόν 2000 χρόνια πριν, θα περιπλανηθείς στα πέτρινα σοκάκια.Θα καθίσεις να απολαύσεις ένα καλό ιταλικό κρασί με τις μπρουσκέτες, τα πανίνι και τα υπέροχα τυριά τους σε ένα από τα πολλά μικρά εστιατόριά τους με τα γεμάτα λουλουδιαστά παράθυρά τους και τα καρό τραπεζομάντηλα.Σαν δύσει ο ήλιος θα καθίσεις στην Fontana Di Trevi να χαλαρώσεις ακούγοντας  την μουσική του νερού  που πέφτει δυνατά από τον θεό Ποσειδώνα.Θα μαγευτείς με τις λεπτομέρειες των αγαλμάτων με τους ιππόκαμπους και τους Τρίτωνες, θα κλείσεις τα μάτια και θα πετάξεις στα νερά του το κέρμα σου με μια ευχή… και θα χαμογελάσεις…

You may also like