Home EscapesWorld Trips Μάνη – Bουτιά στα ομορφότερα νερά της ανυπότακτης Μάνης!

Μάνη – Bουτιά στα ομορφότερα νερά της ανυπότακτης Μάνης!

by GSTQ

Στέκω όρθια στο πολύχρωμο μπαλκόνι της Μάνης με τα μάτια καρφωμένα στη θάλασσα και με προσοχή σπουδάζω τα βράχια…και κάθε μέρα εκατομμύρια μάτια απ’ τα βάθη της θάλασσας βλέπουν τον ουρανό.Σε κάθε αστροφεγγιά, τ’αστέρια πέφτουν απ’ τ’ ουρανό μες στο νερό,κι όλη η πλάση ξασπρίζει,σαν μέρα.Μάνη!Σκληρό τοπίο πρωτόγονο,με σμαραγδένια κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά!Τόπος ανεπανάληπτης ομορφιάς με χρυσαφένιες αμμουδιές χιλιομέτρων, λευκά βότσαλα και ασύγκριτη φυσική ομορφιά.

Αγία Βαρβάρα:Τα…Κουφονήσια της Λακωνικής Μάνης.Έχει ψιλή,χρυσαφένια άμμο,με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά,φουντωτές πικροδάφνες, ελάχιστο κόσμο και ένα παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της,το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών.

 

Καλογριά:Η πανέμορφη παραλία βρίσκεται δίπλα από την Στούπα,με υπέροχα, πεντακάθαρα νερά και παχιά άμμο.Είναι οργανωμένη και ενδείκνυται για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.Η παραλία είναι συνδεδεμένη με τον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη,καθώς εκεί αναπτύχθηκε η φιλία του με τον Αλέξη Ζορμπά.

 

Λιμένι:Βρίσκεται σε έναν γραφικότατο, μαγικό κολπίσκο στη Λακωνική Μάνη στο Λιμένι Αρεόπολης. Δεν έχει αμμουδιά, ούτε είναι οργανωμένη, ενδείκνυται όμως για βουτιές από τα βράχια, ενώ τα νερά της είναι αρκετά ρηχά με ψιλή άμμο.

 

Αλύπα: Top secret παραλία στην κάτω Μάνη, που μοιάζει αρκετά με το Λιμένι. Πρόκειται για ένα μικρό κολπίσκο εξαιρετικής ομορφιάς για όσους θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους σε prive σκηνικό. Έχει βότσαλα και πεντακάθαρα, διάφανα νερά, ενώ γύρω από τον κολπίσκο υπάρχουν πετρόκτιστα πυργάκια τα οποία δημιουργούν ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για μπάνιο.

 

Κότρωνας-Σκοπά:Το μοναδικής ομορφιάς “Νησάκι”όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την παραλία,έχει γαλαζοπράσινα νερά και λευκά βότσαλα,στα οποία καθρεφτίζονται οι ελιές και οι χαρουπιές, και είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης.Βρίσκεται σε έναν όμορφο βοτσαλωτό κολπίσκο ανάμεσα στον οικισμό του Κότρωνα και στο χωριό Φλομοχώρι.Ο Κότρωνας συνδέεται με τη νησίδα Σκοπά,με χερσόνησο μήκους 300 μ.,στην οποία έχουν βρεθεί πολλά αρχαία όστρακα,οψιανοί λίθοι και ταφές σε πιθάρια,2 παραλίες σε μία!

 

Φονέα: Από τις πιο γνωστές… άγνωστες παραλίες της Μάνης, θα την βρείτε έξω από την Καρδαμύλη. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, με λευκά βότσαλα και έναν μεγάλο βράχο στο κέντρο της παραλίας να λειτουργεί σαν φυσικός βατήρας για τους επισκέπτες.

 

Ταίναρο: Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και αυτό από μόνο του το καθιστά ξεχωριστό. Στο Tαίναρο δεν θα βρείτε ακριβώς παραλία αλλά έναν ορμίσκο δίπλα στο ναό του Ποσειδώνα και το νεκροπομπείο που λέγεται οτι στέλνονται οι νεκροί στον άλλο κόσμο και το οποίο είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις και μόνο οι ντόπιοι μπορούν να σε φέρουν εκεί.Τα νερά του είναι ιδιαίτερα παρθένα μιας και οι περισσότεροι επισκέπτες πηγαίνουν για το οδοιπορικό τους στο φάρο του Ταινάρου και απλά ρίχνουν μια βουτιά στον ορμίσκο για να δροσιστούν.

Κυπάρισσος: Μια παραλία που μόνο οι Μανιάτες γνωρίζουν, εδώ συναντάμε prive καταστάσεις και σαφέστατα είναι για λίγους και εκλεκτούς και έτσι θα μείνει. Με μια σπηλιά στα δεξιά, άσπρα βότσαλα, δροσερά (λόγω της σκιάς του βράχου) και  κρυστάλλινα καθαρά  νερά όπως όλες οι παραλίες της Μάνης.

You may also like