Το σπίτι στις Αχλαδιές της Σκιάθου είναι απόλυτα ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον καθώς το ζητούμενο εδώ ήταν ο σχεδιασμός ενός χώρου μέσα στο τοπίο,έτσι δημιουργήθηκε μέσω μιας διαδικασίας αναμόρφωσης και πρόσθεσης, δίνοντας φόρμα στην αρχιτεκτονική και το έδαφος

Μια διαφορετική ερμηνεία στον όρο “καλοκαιρινή κατοικία” δίνει η Λυδία Ξυνογαλά,αρχιτέκτονας του project.Το Aclhladies house,ακολουθώντας την επικλινή ακτογραμμή του νησιού,είναι πλήρως ενταγμένο στο φυσικό τοπίο και αποτελεί μια μοντέρνα εξέλιξη τόσο της αρχιτεκτονικής της Μεσογείου,όσο και της ελληνικής αριστοτεχνίας. Με εντυπωσιακούς όγκους στραμμένους στη θέα,η κατοικία είναι σχεδιασμένη ως μια σειρά παράλληλων παρακείμενων δωματίων.Οι τρεις όγκοι που διαθέτει χτίστηκαν με τη χρήση συμπαγών τοίχων αντιστήριξης, στοιχείο που συναντάται σε ολόκληρη την περιοχή,σαν μια προσπάθεια σύνδεσης με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.Το κάθε δωμάτιο της κατοικίας βρίσκεται σε διαφορετική στάθμη ακολουθώντας την τοπογραφία του οικοπέδου, ενώ η είσοδος του σπιτιού βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του.Οι δημόσιοι χώροι του σπιτιού βρίσκονται στο κέντρο του οικοδομήματος και καθένας απ’ αυτούς διαθέτει ένα μεγάλο άνοιγμα προς τα νότια,με θέα τη θάλασσα.Οι συρόμενες πόρτες μέσα από τον διπλό τοίχο σηματοδοτούν το πέρασμα από το ένα δωμάτιο στο άλλο και η ιδέα αυτού του ορίου υπογραμμίζεται από το γκρίζο μάρμαρο στα κατώφλια.