Ήταν 23 Ιουλίου του 2011, η Amy Winehouse, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 27 ετών. Η νεαρή ερμηνεύτρια είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, επί χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ σύμφωνα με το γιατρό της έπασχε και από βουλιμία.

H πρώτη έκθεση αφιερωμένη στο στυλ της εμβληματικής Amy Winehouse είναι γεγονός!Στην έκθεση “Beyond Black – The Style of Amy Winehouse”, στο Grammy Museum στο LA, θα παρουσιαστεί το φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε επί σκηνής στην τελευταία συναυλία της στο Βελιγράδι το 2011, καθώς και άλλα φορέματα με τα οποία εμφανίστηκε στην πολύ σύντομη καριέρα της. Επίσης, στίχοι που ιδιόχειρα είχε γράψει (παρουσιάζονται για πρώτη φορά), βίντεο τραβηγμένα στο σπίτι και άλλα πολλά.

“Η Amy Winehouse πίστωνε πάντα στη μητέρα μου, τη γιαγιά της Σίνθια, τη μεγάλη επιρροή που άσκησε πάνω της, και στυλιστικά – μιας και της δίδαξε να φροντίζει την εμφάνισή της – και μουσικά. Της άρεσε να με λέει “ταξιτζή Σινάτρα”, αλλά και οι συγγενείς από την πλευρά της μητέρας της ήταν μουσικοί. Δεν έφερε στον κόσμο μόνον το δώρο της μουσικής της, αλλά και τη μόδα της” τόνισε, σε ανακοίνωση, ο πατέρας της “Επιθυμούμε διακαώς να δει ο κόσμος το τολμηρό, όμορφο πνεύμα της σε όλες τις μορφές της δημιουργικότητάς της».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Grammy Museum από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 13 Απριλίου και, στη συνέχεια, θα ταξιδέψει σε μουσεία στη Χιλή, το Λονδίνο και την Ιρλανδία, πριν πολλά από τα εκθέματα επιστρέψουν για δημοπρασία στον οίκο δημοπρασιών Julian Auctions, τον Νοέμβριο του 2021. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δημοπρατηθούν “εκατοντάδες από τα πιο εμβληματικά -στη σκηνή, σε φωτογραφίσεις, σε περφόρμανς- φορέματα, υποδήματα, κοσμήματα και αξεσουάρ”της  Αmy, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικά ραμμένης μίνι φούστας για την τελευταία συναυλία.Τα έσοδα θα διατεθούν στο Amy Winehouse Foundation, το οποίο στηρίζει νεαρά άτομα με αναπηρίες.