Home News Frida Kahlo – Viva La Vida!

Frida Kahlo – Viva La Vida!

by gstq team

Η Φρίντα Κάλο αυτοβιογραφείται με σπαραχτικό τρόπο στον θεατρικό μονόλογο του Ιταλού συγγραφέα Πίνο Κακούτσι, “Frida Kahlo. Viva la vida!” Η Frida, είναι η βαθιά ψυχή του Μεξικού, αντιπροσωπεύει τις αρχέγονες ρίζες του και την πεισματική αγκίστρωση στη ζωή, παρ’ όλα αυτά: γεννημένη από τη βροχή στη χώρα του γαλάζιου ουρανού, στα ψηλά οροπέδια κάτω από τα επιβλητικά ηφαίστεια, μάρτυρες σιωπηλούς τών παθών και των τραγωδιών της…

Είχε γεννηθεί στις 6 Ιουλίου 1907 – φέτος συμπληρώθηκαν εκατόν δέκα χρόνια – αλλά υποστήριζε ότι είχε έρθει στις φως το 1910. Ήθελε να δηλώνει με υπερηφάνεια ότι ο ερχομός της στον κόσμο είχε συμπέσει με την έκρηξη της Μεξικανικής Επανάστασης!

Μέσα από ένα χειμαρρώδη μονόλογο, ο συγγραφέας Πίνο Κακούτσι, δίνει λόγο στη ζωγράφο Frida Kahlo μια ιδιαίτερη γυναίκα που έμεινα στην ιστορία για το έργο της και για την επαναστατική, από κάθε άποψη ζωή της. Λίγες μέρες πριν το θάνατό της, μέσα από την οδύνη και τη μοναξιά, η Frida Kahlo ξαναζεί όλα όσα κατάφερε να ξεπεράσει με τη δύναμη της θέλησης της: τη θυελλώδη σχέση της με τον άνδρα της ζωής της Diego Rivera, το πάθος της για την χώρα της, το Μεξικό, τα πολιτικά ιδανικά της, τους αναρίθμητους δεσμούς της με άνδρες και γυναίκες, τη φιλία της με τον Τρότσκι!Μια ζωή στα άκρα, γεμάτη χρώματα και τέχνη με πόνο. Ο συγγραφέας που της έδωσε φωνή, Πίνο Κακούτσι γεννήθηκε το 1955 στην Ιταλία έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα του στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. (εκδ.Άγρα)

 

https://www.youtube.com/watch?v=vq459KFO-l0

You may also like