Home ME(N) “Editions de Parfums Frédéric Malle”- Master of the Moment!

“Editions de Parfums Frédéric Malle”- Master of the Moment!

by GSTQ

Πολλοί αγαπούν το άρωμα των βιβλίων.Μπορεί όμως και ένα άρωμα να έχει το σχήμα και τη φιλοσοφία του βιβλίου.Να είσαι ένα άοσμο τίποτα κι όμως να μπορείς να οσφρανθείς όλων των ειδών τις μυρωδιές,ακόμη και τις παράδοξες.Το άρωμα μιας πέτρας,φερ΄ ειπείν, αλλά και την ευωδία ενός σπάνιου λουλουδιού. Αυτή είναι η ιστορία του Jean-Baptiste Grenouille,του ήρωα που εμπνεύστηκε ο γερμανός συγγραφέας Süskind Patrick στο μυθιστόρημά του “Το άρωμα”.Η μυρωδιά είναι ένας άλλος τόπος,μια διαφορετική ανάγνωση της πραγματικότητας.Με τα χρόνια,τα πρόσωπα αλλοιώνονται στο θυμικό μας.Η γεύση εξαχνώνεται.Ακόμη και η όραση μπορεί να αποδειχθεί εφιαλτική βάσανος.Να βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν και να μην μπορείς να διακρίνεις τα άλλα που βρίσκονται μπροστά σου.Η όσφρηση έχει την ίδια δύναμη ισχύος με τη μουσική. Ό,τι δεν μπορούμε να πούμε με λέξεις, έρχονται οι νότες και το γράφουν ξεκάθαρα!


Η όσφρηση είναι ένα ανοιχτό βιβλίο.Ισως αυτή να ήταν η κινητήρια σκέψη του Frédéric Malle, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από αυτόν τον ποιητικό οίκο “Editions de Parfums Frédéric Malle”.Έχοντας μια άκρως βιβλιοφιλική σκέψη για τα αρώματα, προσπάθησε από την αρχή να αναδείξει την υψηλή αρωματοποϊία μέσα από τις δημιουργικές αναζητήσεις των καλύτερων σχεδιαστών αρωμάτων του κόσμου και να την μεταφέρει σε νέα καλλιτεχνικά επίπεδα.Αυτό που κάνει ο Malle είναι να αλλάζει δραστικά το concept ενός αρώματος. Εξακολουθούμε να μιλάμε για αρώματα που δεν μπαίνουν σε μια τυπική συσκευασία,αλλά σε ένα σχήμα που μοιάζει επακριβώς με βιβλίο. Γι’ αυτό και ο ίδιος επιμένει να αναφέρεται στην εταιρεία του ως “Editions”. Ο Frédéric Malle επιλέγει προσεκτικά έναν προς έναν τους αρωματοποιούς,προκειμένου να τελειοποιήσουν μοναδικά αρώματα-έργα τέχνης που θα φέρουν την υπογραφή τους.Τους παρέχει δημιουργική ελευθερία αλλά και λευκή επιταγή για να εκφράσουν στο έπακρο το προσωπικό τους στυλ.Το αποτέλεσμα είναι αρώματα με έκτυπα τα χαρακτηριστικά των πρώτων υλών τους,αρώματα με προσωπικότητα.

Για την ιστορία, ο οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle ιδρύθηκε το 2000, μετά από την ανάγκη του Frédéric Malle για να αποκαταστήσει την παλιά αίγλη της υψηλής αρωματοποιίας.Ο Frédéric Malle είναι γόνος οικογένειας αρωματοποιών.Ο παππούς του,Serge Heftler-Louiche υπήρξε ιδρυτής του οίκου Parfums Christian Dior.Ο ίδιος ο Frédéric αντιπροσωπεύει την τρίτη γενιά εξειδικευμένων αρωματοποιών στην οικογένειά του και θεωρείται παγκοσμίως αυθεντία στο χώρο του αρώματος. Την εποχή όπου οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών εστίαζαν αποκλειστικά στην εικόνα του brand και τις διάσημες πρωταγωνίστριες,ώστε να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ποιότητας,ο Frédéric Malle αποφάσισε να επαναφέρει το ενδιαφέρον στο ίδιο το προϊόν,στους χυμούς των αρωμάτων και φυσικά στους δημιουργούς του: τους αρωματοποιούς,που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον οίκο.

Τα iconic αρώματα του οίκου συνεπαίρνουν με τους ιδιαίτερους συνδυασμούς πρώτων υλών: EaudeMagnolia, En Passant, Carnal Flower, Portrait of a Lady, Iris Poudre, Musc Ravageur, Bigarade Concentrée, Vétiver Extraordinaire και French Lover αποτελούν τα πλέον εμβληματικά αρώματα, το κάθε ένα για διαφορετικούς λόγους.Είτε γιατί έκαναν το δικό τους statement τη χρονική στιγμή που δημιουργήθηκαν, όπως το Musc Ravageur, είτε γιατί οι συνδυασμοί των χυμών ήταν τόσο ιδιαίτεροι που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο χρόνο.Βασική αρχή των αρωμάτων του οίκου; Υπάρχει πάντα το κατάλληλο άρωμα για το κατάλληλο άτομο. Ένα άρωμα που θα αναδείξει τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητάς του.Ο Malle είναι μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση. Αυτό φαίνεται ακόμη κι από τα μαγαζιά του στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.Έχουν μια δική τους, ολότελα ιδιαίτερη, αισθητική.

 

 

 

You may also like