Home EscapesHome Corners Coffee Table Books – Books are portable magic!

Coffee Table Books – Books are portable magic!

by GSTQ

“Τα βιβλία είναι μια φορητή μαγεία” είχε πει ο Stephen King. Ένα βιβλίο αποτελεί διέξοδο για ηρεμία,σκέψη και έμπνευση.Ταξίδι στο χρόνο και στο κόσμο.Όταν τα βιβλία φεύγουν από τη βιβλιοθήκη αναδεικνύονται σε υπέροχα μικρά έργα τέχνης που κρύβουν μέσα τους πολύτιμη γνώση και πολλούς μικρούς θησαυρούς.Παράλληλα, λειτουργούν ως διακοσμητικά στοιχεία, ενισχύοντας την αίσθηση του προσωπικού στυλ και δανείζοντας στον χώρο σας στοιχεία της προσωπικότητάς σας.Τα παρακάτω coffee table books υπόσχονται να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά σας με γνώσεις, όμορφες εικόνες και έμπνευση και να ομορφύνουν το τραπέζι του σαλονιού σας.

Chanel | The Impossible Collection: Η δημοσιογράφος μόδας Alexander Fury επιμελείται το συγκεκριμένο βιβλίο και περιγράφει την επίδραση που είχαν στον κόσμο και στη βιομηχανία της μόδας,όσοι πέρασαν από το τιμόνι του ιστορικού οίκου Chanel.Το βιβλίο έχει 100 iconic στιγμές που έμειναν στην ιστορία της μόδας,αδημοσίευτο υλικό από editorials και προσωπικά αρχεία ειδικών.

“How to be Parisian Wherever you are”:Αφορά την ιστορία,τον χαρακτήρα,το στυλ και τα ελαττώματα των θηλυκών του Παρισιού.Τέσσερις γυναίκες,έγραψαν όλα αυτά που χαρακτηρίζουν μια κλασσική Παριζιάνα. Το μοντέλο Caroline de Maigret,η συγγραφέας και σεναριογράφος Anne Berest,η σεναριογράφος Aufrey Diwan και η παραγωγός Sophie Mas.Θα μάθετε τι κάνουν όταν δεν είναι καλά, πως συμπεριφέρονται όταν χωρίζουν,ποιες είναι οι κακές συνήθειες τους και εννοείται,θα διαβάσετε και για την ομορφιά.Η αγάπη, φυσικά, δε λείπει, οι συγγραφείς είναι θηλυκά που ζουν στην πόλη που κατεξοχήν συνδέεται με τον έρωτα.

Dior: Ένα βιβλίο που γιορτάζει τα 70 χρόνια του Dior και περιλαμβάνει όλους τους σχεδιαστές που πέρασαν από τον Γαλλικό οίκο.Όλες οι iconic δημιουργίες του οίκου από το 1947-1957 μέσα από υπέροχες φωτογραφίες.

Alexander McQueen, Andrew Bolton:Ο Alexander McQueen ήταν ο ένας από τους πιο ταλαντούχους, ευφάνταστους και προκλητικούς fashion designers της γενιάς του. Τα εκκεντρικά και ριζοσπαστικά σχέδιά του είναι πολύ σεβαστά από την κοινότητα της μόδας, αφού συνδυάζουν την υψηλή ραπτική με την τεχνολογική εξέλιξη και καινοτομία.Ένα βιβλίο που αξίζει να κοσμεί το coffee table σας.

The Little Dictionary of Fashion, Christian Dior:Αν θέλετε να ξέρετε τα πάντα γύρω από τη μόδα και το στυλ, τότε θα πρέπει να αποκτήσετε το “The Little Dictionary of Fashion”,το οποίο υπογράφει ο ίδιος και κυκλοφόρησε το 1954. Ο θρυλικός couturier δημιούργησε αριστουργήματα που ξεπερνούν τα trends και μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο.

Chanel, Francois Baudot:Εάν υπάρχει μία ηγέτης στην ιστορία που πραγματικά δημιούργησε μια νέα πορεία για το γυναικείο φύλο,τότε αυτή είναι σίγουρα η Coco Chanel.Η τολμηρή σχεδιάστρια επαναστάτησε για το στυλ, δημιουργώντας ταυτόχρονα τη δική της παγκόσμια αυτοκρατορία που θεωρείται πια ορόσημο στον fashion world. Η πάντοτε σύγχρονη αισθητική της και η τολμηρή στάση της απελευθέρωσε τη γυναίκα από το παραδοσιακό ένδυμά της και της έδειξε τη δύναμη ενός chic pantsuit.Σε αυτό το βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε για την ιστορία της,καθώς και την επίδρασή της στον χώρο της μόδας.

Toulouse-Lautrec:Αποτέλεσε σημαντικό καλλιτέχνη του μετα-ιμπρεσιονισμού ενώ θεωρείται από πολλούς και ο επίσημος εικονογράφος της νυχτερινής ζωής εκείνης της εποχής – της λεγόμενης belle epoque – στα καμπαρέ του Παρισιού. Οι πίνακές του χαρακτηρίζονταν από έντονα χρώματα και ανθρώπινες παρουσίες. Θεωρείται επιπλέον ένας από τους πρωτοπόρους στην τέχνη της αφίσας, γνωστός κυρίως για τις αφίσες που φιλοτέχνησε για το καμπαρέ Moulin Rouge.

 

 

You may also like