Home Style Hermès Story – Κάθε τσάντα μία ιστορία!

Hermès Story – Κάθε τσάντα μία ιστορία!

by GSTQ

Ο Thierry Hermes,σελοποιός,άνοιξε ένα κατάστημα στο Παρίσι το 1837. Εκείνη την περίοδο ειδικευόταν στις σέλες, oι χειροποίητες σέλες ραμμένες στο χέρι, με τις ακριβείς μετρήσεις,χρειάζονταν μήνες για να γίνουν.Η τελειότητα ήταν επιθυμητή γιατί πολλοί από τους πελάτες ήταν Ευρωπαίοι βασιλείς όπως και ο Ναπολέων ΙΙΙ.Ο γιος του Thierry Hermes,ο Emile-Charles Hermes,διαδεχόμενος τον πατέρα του, μετέφερε την ναυαρχίδα του Hermes στο Παρίσι στην 24 Rue du Faubourg Saint – Honoré και μέχρι τον 20ο αιώνα, ανάμεσα στους πελάτες του συγκαταλέγονται βασιλικές οικογένειες από όλο τον κόσμο. Οι γιοι του Émile-Charles Hermès, ο Adolphe και ο Émile-Maurice Hermes, τον διαδέχθηκαν λίγο αργότερα, μπαίνοντας στην τρίτη γενιά των Hermes.Το 1937, εκατό χρόνια μετά το πρώτο κατάστημα του Thierry Hermes στο Παρίσι, ο οίκος αρχίζει να πουλά για πρώτη φορά τετράγωνα μεταξωτά μαντήλια.Η τέταρτη γενιά των Hermes είναι συνώνυμη με την οικογένεια Dumas. Ο Robert Dumas ανέλαβε το διευθυντικό και καλλιτεχνικό ρόλο το 1951 μετά τον θάνατο του παππού του. Εισήγαγε για πρώτη φορά ζώνες και τσάντες, διατηρώντας την παράδοση του οίκου με προσήλωση στην ιστορία!

Picotin:Το μοντέλο της τσάντας που αντιπροσωπεύει τους δεσμούς του οίκου με τις παραδόσεις της ιππασίας,η bucket bag δηνιουργήθηκε το 2002 και οφείλει το όνομά της σε μία αρχαία μονάδα μέτρησης και παραπέμπει στις τσάντες μέσα στις οποίες έβαζαν σανό για να τρώνε τα άλογα.Χάρη στο εύκαμπτο δέρμα και την minimal γραμμή της, αγκαλιάστηκε από το κοινό για τη νεανική εμφάνισή της και το φινίρισμα στο κέντρο με ένα ασημί λουκέτο. Γοητευτική, απλή και λειτουργική βγαίνει σε πολλά όμορφα χρώματα.

Roulis: To 1938, o Robert Duma παρουσίασε το βραχιόλι Chaîne d’ancre – το εμπνεύστηκε από τις τεράστιες αλυσίδες άγκυρας των σκαφών –  και μέχρι και σήμερα παραμένει ένα από τα πιο πολυπόθητα σχέδια του οίκου.Στη Roulis,ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας διαστάλθηκε και μετατράπηκε σε κούμπωμα κάτω από το οποίο γλιστρά απαλά το “καπάκι” της τσάντας. Η πρωτοπορία κρύβεται στην ισορροπία μεταξύ του νοσταλγικού στυλ και του φουτουριστικού στοιχείου και δίνει τον πρώτο λόγο στην κομψότητα και την ποιότητα.Μία λειτουργική τσάντα που διασχίζει ωκεανούς και δεκαετίες με αμείωτη ταχύτητα.

Clou Mador:Στις αρχές του 20ου αιώνα,ο γαλλικός οίκος φαντάστηκε ένα κομψό δερμάτινο κολάρο για σκύλους διακοσμημένο με studs σε σχήμα πυραμίδας. Τη δεκαετία του 1920 αυτά τα studs προσαρμόστηκαν σε κόσμημα και μετά σε μια ζώνη πριν καρφωθούν,το 1993,στο λουράκι του ρολογιού Medor,ένα κομμάτι με punk-chic πινελιές που κρύβει τον χρόνο κάτω από την κεντρική πυραμίδα.

Evelyne: Ένα από τα χαρακτηριστικά της διαχρονικής Evelyne είναι το γράμμα “H” μέσα σε οβάλ διάτρητο περίγραμμα που θυμίζει οπλή αλόγου.Δημιουργήθηκε το 1978 και οφείλει το όνομά της στην Evelyne Bertrand,την τότε επικεφαλής του τμήματος Ιππασίας της Hermès, επινόησε μια λειτουργική τσάντα για τους αναβάτες, ιδανική για τη μεταφορά του εξοπλισμού που απαιτείται για την περιποίηση των αλόγων. Οι διάτρητες λεπτομέρειες πάνω στο δέρμα επέτρεψαν στα αξεσουάρ (σφουγγάρι, βούρτσα, ξύλινη χτένα) που τοποθετούνταν μέσα στο σακίδιο να στεγνώσουν.Αυτή η saddle bag που υιοθετήθηκε στην καθημερινή ζωή, τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες,επανασυστήθηκε στο κοινό με ανάγλυφο αυτή τη φορά μοτίβο σε σχήμα ρόμβου και το γράμμα “H” στο κέντρο.

 

 

 

You may also like