Στην ηλικία των 50, το δέρμα έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητά του, τη λάμψη και τη σταθερότητα τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό. Σε αυτήν την ηλικία, οι ορμονικές αλλαγές που έχουν οι γυναίκες έχουν ως αποτέλεσμα να γίνει το δέρμα πιο θαμπό και ξηρό, ενώ οι αποχρωματισμοί και οι ρυτίδες είναι ακόμα πιο εμφανείς. Η ανάγκη ενυδάτωσης και αναδιάρθρωσης είναι πλέον επιτακτική. Μετά τα 50 επενδύστε σε μια αντιγηραντική κρέμα με ροζ χρωστικές, όπως η Renergie Multi – Glow της Lancôme, που επαναφέρει γρήγορα και αποτελεσματικά τον υγιή, ροδαλό τόνο της επιδερμίδας. Στη σύνθεσή της τα εκχυλίσματα λιναρόσπορου και κόκκινου μούρου ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Για πρωϊνή επιπλέον λάμψη απλώστε το βράδυ το διφασικό Absolute Precious Cells Rose Drop Night Peeling Concentrate. Συνδυάζει την απολεπιστική δύναμη ενός peel με γλυκολικό οξύ και τη θρέψη του ελαίου τριαντάφυλλου.

Το peeling είναι μια τεχνική αντιγήρανσης, βασισμένη στη δράση οξέων που απομακρύνουν τις εξωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας. Με τον τρόπο αυτό τονώνεται η ανάπλαση του δέρματος και ιδιαίτερα η παραγωγή κολλαγόνου, ενός μορίου υπεύθυνου για τη σφριγηλότητα του δέρματος. Υπάρχουν διαφορετικά είδη peeling, ανάλογα με τη φύση των οξέων που χρησιμοποιούνται, αλλά και τη συγκέντρωσή τους.

  • Τα πολύ επιφανειακά peeling πραγματοποιούνται με προϊόντα που αποτελούνται από 20-35% γλυκολικό οξύ. Είναι ένα οξύ φρούτων που εξάγεται από ζαχαροκάλαμο, το οποίο απομακρύνει το επιφανειακό μέρος της επιδερμίδας.

  • Τα επιφανειακά peeling πραγματοποιούνται με προϊόντα που αποτελούνται από 50-70% γλυκολικό οξύ ή τριχλωροξικό οξύ (TCA), ένα παράγωγο οξικού οξέος, από 12 έως 20%. Ο συγκεκριμένος τύπος peeling απομακρύνει όλη την επιδερμίδα.

  • Τα μέτρια peeling πραγματοποιούνται με προϊόντα που αποτελούνται από 25-40% TCA. Δρουν στην εξώτατη στιβάδα του χορίου.

  • Όσον αφορά τα βαθιά peeling, περιέχουν φαινόλες, μια οικογένεια χημικών μορίων. Δρουν σε βάθος φτάνοντας στο μέσο του χορίου.