Το Εξκάλιμπερ, σύμφωνα με τον μύθο, ήταν ένα σπαθί καρφωμένο σε έναν βράχο και όποιος ιππότης κατάφερνε να το βγάλει από εκεί θα γινόταν βασιλιάς της Αγγλίας. Το σπαθί το είχε βάλει ο πατέρας του Αρθούρου λίγο πριν πεθάνει (το σπαθί του το είχε δώσει ο Μάγος Μέρλιν)

Ο Αρθούρος δεν γνώρισε τους γονείς του, μεγάλωσε σε έναν οίκο ανοχής και κυριάρχησε στον υπόκοσμο μέχρι που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ. Τότε θα βιώσει για πρώτη φορά το κάλεσμα της Μοίρας και θα αισθανθεί μια βαθιά σχέση με αυτό το ιερό ξίφος, που δεν μπορεί να εξηγήσει. Οι μάγοι που αντιστέκονται στην σατανική κυριαρχία του βασιλιά και μια μυστηριώδη γυναίκα θα του αποκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με την καταγωγή του και θα τον οδηγήσουν στη νίκη. Οι θρύλοι για τον βασιλιά Αρθούρο, πάντα έχουν ενδιαφέρον κι αυτό το ξέρει καλά ο ταλαντούχος κινηματογραφιστής Guy Ritchie. Μόνο ένας ανατρεπτικός σεναριογράφος – σκηνοθέτης με τολμηρή ματιά, θα έψαχνε τον αληθινό Αρθούρο…

The Secret: Όταν ο Αρθούρος τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη με τον γιό του ζήτησε από τον ιππότη να το πετάξει στην πρώτη λίμνη που θα συναντούσε μπροστά του. Από τα νερά της λίμνης εμφανίστηκε η Κυρά της λίμνης, η νόμιμη κάτοχος του, η οποία το πήρε για πάντα μαζί της. Πιθανά να βρίσκεται στη κοντινότερη λίμνη ή ποταμό που βρίσκεται στο Λονδίνο.