Ο καλλιτέχνης που κόσμησε κάποτε με γλυπτά, εικονογραφήσεις, πίνακες και φωτογραφίες του τις σελίδες του Harper’s Bazaar αποτέλεσε έμπνευση για τις αδελφές Olsen, σχεδιάστριες του The Row.    “ Η αίσθηση του χιούμορ και η πλαστικότητα των έργων του Noguchi αναδεικνύουν τη μινιμαλιστική αισθητική και το layering που εφαρμόζουμε.”

O Isamu Noguchi, με καταγωγή από Αμερική – Ιαπωνία, πέρασε πάνω από έξι δεκαετίες δημιουργώντας αφηρημένα έργα – σε μεγάλο βαθμό πέτρινα – βασισμένα σε οργανικές και γεωμετρικές μορφές. Έντονα επηρεασμένος από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη ο Noguchi έγινε παγκοσμίως γνωστός τόσο για τα έργα τέχνης όσο και για τα έπιπλα και την αρχιτεκτονική του. Ο απώτερος στόχος του ήταν να δημιουργήσει και να ενισχύσει τους δημόσιους χώρους.  Μέσα από τη γλυπτική, έδωσε στην καριέρα του μια ξεχωριστή κατεύθυνση.

Οι Olsen γέμισαν το στούντιο τους στο κέντρο της πόλης με κομμάτια έργα τέχνης που σπάνια βλέπουμε από το Μουσείο Noguchi στο Long Island City για την παρουσίασή της συλλογής FW 2018/19. Τα ρούχα  “ημέρας” που παρουσίασαν είχαν μια μοναδική απλότητα και ομορφιά. Η επεξεργασία των υφασμάτων, όπως τα φορέματα με τις πιέτες – που είχαν πάρει ώρες εργασίας – είχαν μια απίστευτη δεξιοτεχνία. Τα κομμάτια τους κλασσικά, με ανεπαίσθητες παρεκκλίσεις στα μήκη και γλυκά χρώματα, αποχρώσεις της βανίλιας και της καραμέλας, μπεζ και μαύρο. Με δέσμευση να δημιουργήσουν μια ετικέτα που είναι διαμετρικά αντίθετη με την ιδέα της διαθεσιμότητας και την ανατροπή των τάσεων, η συλλογή τους ήταν μια ήσυχη, πολιτική και προσωπική δήλωση για τη μόδα.