Ο Karl Lagerfeld είχε πει πως “έχει το άγγιγμα του Μίδα” και στο πρόσωπό του είδε τον ιδανικό διάδοχο του οίκου Chanel. Έχει αρνηθεί τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Maison Margiela προκειμένου να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο.

Το προσωπικό του στυλ ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο layering και τους εμπνευσμένους συνδυασμούς prints. Χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ραπτικής και αισθητικής μαζί με καθημερινά πατρόν και υφάσματα, δημιουργώντας μέσα από τις αντιθέσεις ένα σύγχρονο στυλ. Γεννημένος στην Μπογκοτά της Κολομβίας στις 29 Μαρτίου 1971, ο Haider υιοθετήθηκε σε ηλικία εννέα μηνών από μια γαλλική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν πρόξενος κι έτσι την παιδική του ηλικία την πέρασε στην Αιθιοπία, στην Αλγερία, στη Γαλλία και στην Ολλανδία.

Ο Yves Saint Laurent υπήρξε πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν. Μετακόμισε στο Βέλγιο και σπούδασε μόδα στο Royal Academy of Fine Arts. Έκανε πέντε μήνες πρακτική άσκηση με τον John Galliano πριν αρχίσει να εργάζεται ως βοηθός του Βέλγου σχεδιαστή Wim Neels. Κατανόησε σε βάθος τον κόσμο της μόδας ως εργαζόμενος για διάφορα εμπορικά σήματα, το 2001 πήρε τη μεγάλη απόφαση να ανοίξει τα φτερά του: δημιούργησε το δικό του label παρουσιάζοντας την πρώτη του γυναικεία συλλογή στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Το 2005 ο Ackermann καθιέρωσε τη δική του “ιδιαίτερη” ετικέτα, δημιουργώντας ρούχα minimal.