“Μην υποτιμάτε την ευαισθησία θεωρώντας την κάτι εύθραυστο. Είναι η πιο σκληρή δύναμη του κόσμου, που μ’αυτήν τον κατακτάς.”

“Δεν έχω υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή έχω γίνει αλαζονική, μόνο και μόνο επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή μου, όπου δεν μ’ αρέσει να χάνω χρόνο με ότι με δυσαρεστεί ή με πονάει… Δεν έχω υπομονή στον κυνισμό, την υπερβολική κριτική και τις απαιτήσεις οποιουδήποτε είδους. Έχω χάσει την επιθυμία μου να ευχαριστήσω αυτούς που δεν με συμπαθούν, να αγαπώ αυτούς που δεν με αγαπούν και να χαμογελώ σε αυτούς που δεν μου χαμογελούν.

Δεν έχω πλέον ούτε ένα λεπτό για όσους δεν έχουν μυαλό ή θέλουν να με χειριστούν. Αποφάσισα να μην ζήσω με την υποκρισία, την ατιμία και τον φτηνό έπαινο. Δεν ανέχομαι την επιλεκτική πολυμάθεια και την ακαδημαϊκή αλαζονεία. Δεν προσαρμόζομαι στον επαρχιωτισμό και στα κουτσομπολιά. Δεν μπορώ να σταθώ στις συγκρούσεις και τις αντιπαραθέσεις. Πιστεύω σε έναν κόσμο αντιθέσεων, γι’ αυτό αποφεύγω τους αυστηρούς και άκαμπτους ανθρώπους. Στη φιλία δεν μου αρέσει η έλλειψη πίστης και η προδοσία. Δεν συνοδεύω εκείνους που δεν ξέρουν να με επαινέσουν ή να με ενθαρρύνουν. Με κάνουν να βαριέμαι και δυσκολεύομαι να δεχτώ αυτούς που δεν τους αρέσουν τα ζώα. Πάνω απ’ όλα, δεν έχω υπομονή για αυτούς που δεν αξίζουν την υπομονή μου”.

Meryl Streep