Η μαγεία του νερού είναι κάτι που έχω ταυτίσει περισσότερο με τα παραμύθια και όταν την συναντώ είναι δύσκολο να την προσπεράσω. Με μαγνητίζει σε κάθε της μορφή. Ένας παραμυθένιος κόσμος, που φωτίζει με τα εντυπωσιακά χρώματα του τη σκοτεινή του γοητεία. Την δική μου σκοτεινή πλευρά. Σε αυτή την πλευρά που βρίσκομαι συνήθως μόνη μου και δημιουργώ το όνειρο. Συχνά είναι βάναυση. Aισθάνομαι άνετα εκεί.

Σίγουρα το να βυθίσω τον παλιό μου εαυτό είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο αλλά με κάνει ευτυχισμένη. Στο όνειρο αυτό, επιβιώνουν, ερωτεύονται, παλεύουν, ζουν, Μυθικά πλάσματα.

Γυναίκες που αψηφούν τους κανόνες και γίνονται ένα μαζί του. Αιώνιες Βασίλισσες που γίνανε νερό, άλλοτε γλιστρώντας μέσα από τα δάχτυλα και άλλοτε σηκώνοντας ολόκληρα καράβια, κρατώντας τα στην επιφάνεια. Νεράϊδες, τα πρώτα πλάσματα που αμφισβητήθηκαν και που τιμωρήθηκαν να ζουν αιώνια μεταξύ δυο κόσμων. Οφηλίες που τόλμησαν να διασχίσουν το νερό με τις τσέπες τους γεμάτες πέτρες. Νύμφες που χορεύουν στη βροχή και φέρονται όπως η βροχή, χορεύουν ρυθμικά με ανωτερότητα, ελεύθερες. Γοργόνες που δεν έχουν φόβο για το βάθος αλλά έχουν θανάσιμο φόβο για την ρηχή μονότονη ζωή.

Με ένα παραμύθι, ένα δικό μου παραμυθένιο κόσμο που ζει κάτω από το νερό, σας υποδέχομαι σε αυτό το τεύχος.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ!

Photo source: Kernjosh