Φεύγοντας για το Παρίσι ζήτησα από τη Μάρθα σε μια από τις τελευταίες μας συναντήσεις από κοντά να μου περιγράψει τι σημαίνει για την ίδια… το καλοκαίρι. Η απάντηση της ήταν μαγική,   μια retro ιστορία που εγώ δε θα μπορούσα να τη διατυπώσω καλύτερα…

“Μια παλιά φωτογραφία. Δυνατό συναίσθημα. Μια ανάμνηση ξεθωριασμένη, βυθισμένη σε άπατα νερά. Συγκίνηση. Μια πικρή γεύση έρχεται στο στόμα καθώς την κοιτάζω και αναρωτιέμαι γιατί. Η μνήμη συνδέεται με συναισθήματα που όλα μαζί επανέρχονται για να σε τσακίσουν. Εικόνες από μια ζωή δική μου και ταυτόχρονα ξένη. Αυτό είναι ο χρόνος. Μα το στυλ παραμένει ρετρό και αυθεντικό. Το χαμόγελο πλατύ και το γέλιο ξεκαρδιστικό. Σε μεταφέρει δεκαετίες πίσω σαν polaroid film, βλέπεις τα πάντα μέσα σε ένα λευκό τετράγωνο πλαίσιο. Η χειροπιαστή αποτύπωση της στιγμής έχει μια vintage γλύκα.

Δεν είναι θλίψη, είναι νοσταλγία. Είναι ελπίδα και ανυπομονησία για τις νέες εμπειρίες που θα ζήσεις, αργότερα θα γίνουν κι αυτές αναμνήσεις, κι αυτές με τη σειρά τους ξανά νοσταλγία. Δεν είναι φόβος, μα ένα σκίρτημα αλλιώτικο, σαν έρωτας καλοκαιρινός που ικανοποιείται μόνο με το μπλέ και την αλμύρα της θάλασσας. Mια βουτιά σε συναισθήματα γνωστά και άγνωστα. Είναι καλοκαίρι. Και το καλοκαίρι μπορεί να σε κρατήσει για πάντα νέο… στη ψυχή.

Με έμπνευση από τη νέα μανία στο instagram που είναι γεμάτη από νοσταλγική διάθεση, αποφασίζουμε πως φέτος θα βγάλουμε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες, μα όχι selfies. Θα πάρουμε στα χέρια μας μια φωτογραφική μηχανή σαν εκείνες τις παλιές που είναι πάλι στη μόδα και όλα θα πάρουν καινούριο νόημα. Την ίδια στιγμή θα την ζούμε ενώ θα την κρατάμε στα χέρια μας. Θα γίνει σελιδοδείκτης στο πρώτο βιβλίο που θα διαβάσουμε στην παραλία κάνοντας ηλιοθεραπεία. Θα την ανακαλύψουμε ξανά μετά από καιρό και θα είναι η πιο ωραία έκπληξη. Θα γίνουμε οι καλλιτέχνες της ίδιας μας της ζωής.”

Ζωή και δημιουργία, ταξίδι και κλικ.

Καλό Καλοκαίρι!