Ιούνιος. Ο βασιλιάς ήλιος μου κάνει σαφές πως το καλοκαίρι ήρθε. Η Αθήνα, για την δικιά μας Αθήνα λέω, γεμίζει μοναδικές μυρωδιές ενισχύοντας την διάθεση μου για έξω: Οι μέρες μυρίζουν αντηλιακό και οι νύχτες έχουν αλμυρή γεύση από την αγαπημένη μου  margarita.

Τις νύχτες, τα αστέρια κατεβαίνουν χαμηλά, βλέπεις καθαρά το μαύρο του ουρανού. Αυτές τις νύχτες με θυμάται η ελπίδα μου και έρχεται ακάλεστη. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα από αυτά που θέλει η καρδιά.

Στην καλύτερη εποχή του χρόνου, δεν χρειάζομαι πολλά. Έχω την θάλασσα, τον ήλιο και την ευτυχία να ξυπνάω στην πολύπαθη Αθήνα με τις πολλές διαστάσεις: μια πόλη που κάτω από “αρμονικές αντιθέσεις” συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει μαθαίνοντας μου πως για να επιζήσω πρέπει να μάθω τι σημαίνει να διαχειρίζομαι καλύτερα τη δύναμη, την ενέργεια. Η πόλη μου παράγει φως, πολλά χρώματα κι ας την θεωρούν γκρι, ήχους, μυρωδιές, συναισθήματα και το σημαντικότερο παράγει ενέργεια που σημαίνει ζωή. Η πόλη μου ζει!

Μέρες τώρα σκέφτομαι να γράψω…

Ο espresso μου έχει γεύση σοκολάτας.

Τον πίνω σκέτο, δεν μου αρέσει η ζάχαρη.

Διαβάζω τα e-mail μου, τρώγοντας ένα γιαούρτι με καρύδα.

Έχω εμμονή με την καρύδα αυτό το διάστημα και αν δεν το καταλάβατε, θα το καταλάβετε σύντομα.

Κάνω ντους με μια συγκεκριμένη καθημερινή ιεροτελεστία που απολαμβάνω. Μου αρέσουν τα handmade σαπούνια. Sabater Hermanos είναι από τα αγαπημένα μου, τα προμηθεύομαι από ένα μικρό μαγαζάκι στου Ψυρρή. Το αγαπημένο μου μυρίζει …καρύδα.

Φροντίζω το πρόσωπό μου με Energie de Vie της Lancôme, ένα απολαυστικά ρευστό κοκτέιλ ενυδάτωσης με γαλλικό μελισσόχορτο και goji berry. Για μένα είναι ένα μοναδικό energy drink για την επιδερμίδα και μου θυμίζει καθημερινά να ενισχύω ακόμα περισσότερο την ενέργεια μου για ζωή. Τόσο η ομορφιά όσο και το στυλ μεταμορφώνουν και εμπνέουν και ίσως αυτό να είναι το πιο αναζωογονητικό. Το στυλ μου, αλλάζει ανάλογα με την διάθεση μου. Έχω τις κατάλληλες “στολές” για όλα τα συναισθήματα. Αφήνω τις αμφιβολίες πίσω μου. Ξεπερνάω τους φόβους μου. Δίνω ζωή στα όνειρα μου και δημιουργώ την δική μου αλήθεια.

Δεν κατακρίνω κανένα που έχει ανάγκη μια μορφή πίστης. Υποστηρίζω οτιδήποτε σε βοηθάει να βγάλεις την νύχτα και τη μέρα… είτε αυτό είναι προσευχή, είτε ο έρωτας, είτε ένα ποτήρι κρασί . Ό,τι σου δίνει ενέργεια για να ζήσεις. Απελευθερώνω επιτέλους την πιο άγρια πλευρά μου και βαδίζω με το ένστικτο μου. Ορίζω την εικόνα μου. Όσο πιο σίγουρη είμαι για τις επιλογές μου, τόσο λιγότερο χρειάζομαι την έγκριση των άλλων. Ξέρω πως θέλω να δείχνω, παραμένω στο δικό μου στυλ που αψηφά τους γνωστούς κανόνες. Έτσι κι αλλιώς  και η μόδα θρησκεία είναι…

Ή τα πας καλά με όλους ή έχεις προσωπικότητα. Προτιμώ το δεύτερο.