Τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μου ζωής, πάνω στο καράβι της επιστροφής από τον παράδεισο της ανεξαρτησίας. Στο χέρι κρατώ σφιχτά το “τελετουργικό” μου. Στον ήχο της άγκυρας άφησα να μου γλιστρήσει. Ένα κομμάτι μου, μια αφορμή για να γυρίζω πάντα πίσω εκεί που ανήκω. Θα κρατήσει το μυστικό μου για πάντα. Θα το στολίσει με αλάτι και φύκια.“Τα ναυάγια φτιάχνουν τις πυξίδες”, μου είπε ο φίλος μου ο Μάρκος… Έτσι είναι.

 Go your own way!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η δημιουργία και το ταξίδι του GodSavesTheQueen.com. Αλλαγές που δεν αποφάσισα εγώ, αλλά τις δέχτηκα δίνοντας μου την δύναμη και την σοφία να πάρω την μεγάλη απόφαση. Να ξεκαθαρίσω και να διεκδικήσω. Καλές ή κακές, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ένιωσα, με όλο το “βάρος” που κουβαλούν, την ψυχική ελευθερία που μου πρόσφεραν και άδραξα την ευκαιρία να ξαναρχίσω την ζωή μου από την αρχή απαλλαγμένη από ανθρώπους “τοξικούς”.

Η ζωή μπορεί να γίνει πιο ανάλαφρη και απολαυστική. Σίγουρα μπορεί! “Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέμματα.” A. Camu και εγώ μπορούσα! Ποτέ δεν είναι αργά σκέφτηκα….και άρχισα, επιτέλους να λέω “όχι”. Αν μπορώ να αλλάξω ιδέα, μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου.

Summer Changes!

Η αλλαγή θέλει ισχυρό κίνητρο, συνέπεια και προσήλωση. Τα είχα όλα. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, άλλαξα την θέση που έχω μέσα μου γι’ αυτούς. Προσάρμοσα την συμπεριφορά μου ανάλογα την συμπεριφορά του άλλου. Ήταν κουραστικό να συναναστρέφομαι  με ανθρώπους, που έχουν άσχημη και υπεροπτική συμπεριφορά (συνήθως είναι με το χαμόγελο

στα χείλη, να τα προσέχετε αυτά τα χαμόγελα), με την αγένεια καταγεγραμμένη επισήμως στο DNA τους ( οι “ειδικοί” που τους συμβουλεύουν, εντοπίζουν το πρόβλημα στην οικογένεια και στους γύρω, πάντα πρέπει να φταίει ο άλλος. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!), που μόνο αυτοί έχουν λόγο αντίδρασης και αίσθηση του δικαίου (αν αντιδράσω εγώ, έχω θυμό!) που όσα τους δίνεις άλλα τόσα θέλουν (ποτέ δεν σου λένε “ ευχαριστώ” ή όταν το λένε δεν το εννοούν), που νομίζουν ότι θέλεις το κακό τους όταν τους μιλάς λογικά (θέλοντας όλα να είναι στα “μέτρα” τους), που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους ( αυτό και μόνο δείχνει πόσο ακαλλιέργητοι είναι), που είναι κακοί ακροατές, που νομίζουν πως είναι έξυπνοι ενώ είναι πονηροί (αργά ή γρήγορα είναι εύκολο να τους “διαβάσεις” οι τακτικές που χρησιμοποιούν είναι προβλέψιμες, κοροϊδεύοντας τον ίδιο τους τον εαυτό), που χαίρονται με τις δυσκολίες σου και δυστυχούν με τις επιτυχίες σου.

Είναι εύκολο να τους απομακρύνω αρκεί να μην τους πλησιάσω ξανά. Εκτός από το “ναι” υπάρχει και λέξη “όχι”. “Όχι” λοιπόν δεν σε θέλω στην ζωή μου, όχι δεν είμαι καλή αν αυτό νομίζεις, όχι δεν μπορώ την αγένεια, την ημιμάθεια, την αχαριστία και την υποκρισία. Δεν έχει κανείς το δικαίωνα να καταναλώνει από την ευτυχία μου, όταν δεν με έχει βοηθήσει να την παραγάγω. Με ένα “όχι” έγιναν οι μεγαλύτερες αλλαγές στον κόσμο προς την ελευθερία! Με ένα “όχι” έκανα και εγώ την επανάσταση μου… και κοιτάω πίσω μόνο για να δω πόσο μακρυά έχω φτάσει.

Happiness is free!