Το 1977, ο Yves Saint Laurent ήταν ο πρώτος που μετέτρεψε το άρωμα σε έναν απολαυστικό, πολυτελή εθισμό με ένα υπνωτικό μείγμα μπαχαρικών και ρητινών. Μια επανάσταση κλεισμένη μέσα σε ένα μπουκάλι: OPIUM.

Το 2014, η Yves Saint Laurent Beauté έδωσε νέα διάσταση στην ιδέα του εθισμού με το BLACK OPIUM, εκχυλίζοντας μεθυστικά λευκά άνθη σε μια δόση αδρεναλίνης: έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη πληθωρική δόση μαύρου καφέ σε ένα γυναικείο άρωμα. Έντονο. Αισθησιακό. Rock. Μια έκρηξη καθαρής ενέργειας για μια δυναμική γυναίκα που δεν ακολουθεί τους κανόνες, αλλά μόνο το ένστικτό της.

“Θέλαμε να ανασυνθέσουμε το τονωτικό άρωμα του δυνατού μαύρου καφέ όταν σκύβεις πάνω από το φλιτζάνι, από τις νότες κορυφής έως τις νότες βάσης”, θυμάται η Nathalie Lorson. “Για να το καταφέρουμε αυτό, χρησιμοποιήσαμε μια τεχνική που ονομάζεται ‘Smell the taste’. Αιχμαλωτίσαμε όλα τα αρωματικά μόρια που αναδίδει ένα φλιτζάνι φρέσκου καφέ, τα αναλύσαμε και τα ανασυνθέσαμε γύρω από το absolute καφέ, ένα πολύ πλούσιο υλικό με πτυχές λικέρ και τόνους καπνού. Αυτήν την ανασύνθεση την τελειοποιήσαμε, για να δημιουργήσουμε την εθιστική αρωματική συμφωνία καφέ του BLACK OPIUM.”

ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ:”Το αιθέριο έλαιο φρούτου του δράκου δεν μπορεί να εκχυλιστεί, οπότε έπρεπε να το αναδημιουργήσουμε”, εξηγεί η Nathalie Lorson. “Έχει απαλή γεύση, αλλά το χρώμα και η υφή του ξυπνούν αναμνήσεις, οπότε εμπνευστήκαμε από αυτά τα στοιχεία… Η δική μας αρωματική συμφωνία φρούτου του δράκου είναι δροσερή, με όξινες πράσινες πτυχές. Για να παραπέμπουμε στη φούξια φλούδα, προσθέσαμε μια δροσερή, φρουτώδη και σαρκώδη αίσθηση.” Firmenich: Nathalie Lorson, Marie Salamagne, Olivier Cresp και Honorine Blanc. Τα λευκά λουλούδια του αρχικού BLACK OPIUM ντύνονται με φλογερά, ψυχεδελικά νέον χρώματα. Πιο λαμπερή και πιο εντυπωσιακή από ποτέ, η λουλουδάτη αρωματική συμφωνία συνδυάζει το αισθησιακό γιασεμί sambac από την Ινδία με ένα Absolute άνθους πορτοκαλιάς Fir. Η εμβληματική, εθιστική αρωματική συμφωνία μαύρου καφέ μεταμορφώνει το άρωμα σε καθαρό μαύρο φως και κάνει αντίθεση με αυτές τις φωτεινές, “NEON” νότες. Τυλιγμένη με ένα εκστατικό πέπλο μόσχου και πλούσιου absolute βανίλιας, η αρωματική συμφωνία αναδίδει νέον λάμψη μέχρι το τέλος της βραδιάς.”