Home EscapesHome Corners My Favourite Color? Black!

My Favourite Color? Black!

by gstq team

Το μαύρο είναι ένα καταπληκτικό χρώμα για τους ειδικούς της εσωτερικής διακόσμησης. Οι Ιάπωνες το χρησιμοποιούν συχνά σε επιφάνειες με γυαλιστερά βερνίκια λάκας. Μαζί με το μεταλλικό χρυσό, το ασημί, το χρώμα του χαλκού και του μπρούτζου δημιουργούν μία αίσθηση πολυτέλειας. Συχνά χρησιμοποιείται αυτός ο συνδυασμός σε έπιπλα για να δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο. Το μαύρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές! Συχνά αναφερόμαστε σε αυτό σαν σκοτεινό και νοσηρό. Η αλήθεια όμως είναι πως όταν χρησιμοποιείται μαζί με ζεστά χρώματα τότε αποκτά ένα ύφος σοφιστικέ, μυστηριώδες.

Το μαύρο χρώμα δεν επιδεικνύει τη μορφή των αντικειμένων πολύ καλά, διότι το φως απορροφάται καθώς πέφτει πάνω του και δεν αντανακλάται. Επομένως, αν έχετε ένα γλυπτό, ένα φωτιστικό ή όποιο άλλο αντικείμενο του οποίου η μορφή έχει αξία επιλέξτε για το μέρος όπου θα το τοποθετήσετε ένα γυαλιστερό μαύρο, για να πετύχετε την αντανάκλαση του φωτός.

Το μαύρο είναι αρσενικό χρώμα, και οι άνδρες του δείχνουν μια προτίμηση! Γίνεται, πλέον, όλο και πιο δημοφιλές και στις γυναίκες, ειδικά ο συνδυασμός με το έντονο ροζ! Οι έφηβοι, επίσης, το προτιμούν για το δωμάτιό τους, δημιουργεί μία αίσθηση “δραματική” στο δωμάτιο η οποία συμβαδίζει με την ψυχολογία της ηλικίας.

Μαύρο και γκρι της σκιάς, γι’ αυτούς που έλκονται από το άγνωστο, που δεν τρομάζουν στο σκοτάδι. Γι’ αυτούς που δεν είναι ικανοποιημένοι και έχουν την τάση να κάνουν κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτούς που νιώθουν ότι πνίγονται με το συμβατό και έχουν ανάγκη για αλλαγή συνηθειών ύφους και στυλ. Δεν θέλουν φως για να λάμψουν, το μαύρο μαγνητίζει, αναδεικνύει και ρίχνει φως στην μυστηριώδη πλευρά τους! Every room needs a touch of black, just as it needs at least one antique piece.

You may also like