Home Access All ArtsPhotography Peter Lindbergh – Αιρετικός Ρεαλισμός.

Peter Lindbergh – Αιρετικός Ρεαλισμός.

by gstq team

Ο Peter Lindbergh Γεννήθηκε στην Lissa της Γερμανίας το 1944 και σπούδασε στην Καλών Τεχνών στο Βερολίνο. Στις αρχές του 1970 τον κέρδισε η φωτογραφία, καθώς εργαζόταν ως βοηθός για τον φωτογράφο Hans Lux στο Ντίσελντορφ. Ενώ το 1973 όντας γνωστός άνοιξε δικό του στούντιο και το 1978 έφυγε για Παρίσι.

Η ανθρωπιστική προσέγγιση και η ρεαλιστική ματιά του, τον έκανε να ξεχωρίσει. Άλλαξε τα στερεότυπα της φωτογραφίας μόδας, δίνοντας στην γυναικεία ομορφιά την πραγματική υπόσταση. Μέλημα του ήταν να αναδείξει την αυθεντικότητα και την φυσική ομορφιά, χωρίς make up και ρετούς. Έδωσε έμφαση στον αφοπλιστικό ρεαλισμό παρουσιάζοντας την γυναίκα γήϊνη, θηλυκή και κομψή. Ήταν ο εμπνευστής του κινήματος των “Supermodels: Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington και Tatjana Patitz”.

Έχει φωτογραφίσει για τα περισσότερα περιοδικά μόδας και έργα του εκθέτονται σε μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο. Αυτή την χρονική στιγμή τα έργα του παρουσιάζονται στην Gagosian gallery της Αθήνας, έως 24 /04.

You may also like